Massages

Lomi Lomi Massage

Lomi Lomi Massage

Een Lomi Lomi Massage is een zeer mooie en rustgevende massagevorm die is voortgekomen uit traditie en cultuur van de Hawaiiaanse eilanden. Het is een aaneenschakeling van lange vloeiende bewegingen die je doen denken aan de golven van de zee. Door de lange strijkingen kunnen spanningen makkelijker worden weggespoeld waardoor een uitermate diepe ontspanning bereikt kan worden. Het lichaam wordt vrijgemaakt van negatieve invloeden zoals stress, spanning en vermoeidheid. Bij deze massage gebruik ik mijn onderarmen en extra veel warme olie. Bij de Lomi Lomi masseer ik de achterzijde van het lichaam inclusief de armen, voeten en hoofd. Deze massage vindt plaats zonder kleding met een handdoek. Het is een bijzondere beleving met kalme zeegeluiden op de achtergrond.

Ontspanningsmassage

In het Oosten worden de massagetechnieken sinds de vroegste tijden gewaardeerd om hun geneeskrachtige toepassingen. Het gaat om de instinctieve verlangen om door wrijven beter te maken, de gezondheid te herstellen of gezond te blijven. Maar massages werden ook al gebruikt ter ontspanning. Een ontspanningsmassage kan in zijn algemeen pijnstillend en ontspannend zijn, vooral bij pijnlijke zenuwen en zenuwpunten. Het werkt uitermate rustgevend.

Daarnaast wordt ook de bloed- en lymfecirculatie verbeterd. De doorbloeding wordt versterkt en dit geeft een zichtbaar mooie licht rode verkleuring van de huid. Door wrijving op de spieren, worden de bloedvaten en de lymfevaten verwijd waardoor de afvalstoffen uit de spieren beter afgevoerd kunnen worden. Er vindt lokaal een betere toevoer van voedingsstoffen en een betere afvoer van afvalstoffen plaats. Door frictie toe te passen, zullen voornamelijk de verklevingen worden losgemaakt. 

Bij een massage worden de huid en spieren direct gemanipuleerd. Bepaalde spieren staan direct in contact met de functies van bepaalde organen. Wanneer door middel van massage de spieren beter functioneren doordat de energiebalans is hersteld, zorgt dit ook automatisch voor een betere werking van de organen waarmee deze spieren in contact staan. Met als gevolg dat het hele lichaam beter functioneert.

Sportmassage

Deze massage is krachtig en diep. Sportmassage is soms gericht op een klacht maar kan ook gewoon een stevige massage zijn. Het is maatwerk. Gespannen spieren worden los gemaakt. De druk en intensiteit zijn heviger dan andere massages maar hangt af van de wens, de uitgeoefende sport en de eventuele klacht. Mogelijk hierbij is de massagegun of fasciatool te gebruiken. Ik stem de massage in goed overleg met u af. De massage stimuleert de bloedsomloop en stofwisseling (net als de meeste massagevormen). Het lichaam gaat harder aan de slag om afvalstoffen af te voeren. Water drinken na iedere massage is altijd aan te raden.
De massage wordt gegeven met weinig olie en indien gewenst magnesiumolie. Magnesiumolie helpt de spieren ontspannen en herstellen.

Arcus Stick Massage

Deze massage kun je vergelijken met een bamboe massage en is een stevige massage. Het verbetert de bloedsomloop en vermindert vermoeidheid en stress zoals de meeste andere massagevormen. Bij deze massage wordt afwisselend met de handen en de Arcus stick gemasseerd. De stick vormt een verlengstuk van de handen, waardoor er een bepaalde extra druk kan worden uitgeoefend. Deze techniek heeft een dieper effect op de spieren (vergelijkbaar met sportmassage). Ik stem de druk in goed overleg met u af.

De massage wordt gegeven met verwarmde olie, de Arcus stick heeft een ergonomische vorm waardoor deze op het hele lichaam gebruikt kan worden.

Cuppingmassage

Bij deze massagevorm worden cups gebruikt die op het lichaam worden geplaatst. De cups worden vacuüm gezogen om zo de beweging van energie, bloed en andere lichaamsvloeistoffen te beïnvloeden voor het verhelpen van pijn en verklevingen. Het gebruik van cuppingtechnieken is al eeuwenoud en vindt zijn oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunst. 

Bindweefselmassage

Bindweefsel (fascia) maakt deel uit van alle organen van ons lichaam en heeft een beschermende en verzorgende functie. Bindweefselmassage heeft een neuro-reflectoire invloed. Bepaalde zones op het lichaam staan in contact met bepaalde organen, klieren en andere lichaamsdelen. Door de massage krijgen de zenuwen in de huid een prikkel die doorgestuurd wordt naar bepaalde organen. Werkt een orgaan minder goed, dan voel je dit in de corresponderende zone op de huid. De massage creëert een interactie tussen fascia, zenuwstelsel en organen. De doorbloeding neemt toe, de stofwisseling verbetert en pijnlijke verklevingen worden verholpen. 

Stoelmassage

Stoelmassage is een massage die wordt gegeven op een speciaal daarvoor ontworpen ergonomische stoel. U kunt uw kleding gewoon aanhouden. Hoewel een stoelmassage maar tussen de 15 en 20 minuten duurt, is de uitwerking zeer diepgaand. Met behulp van de drukpunt massagetechnieken wordt opgebouwde spanning in de nek, schouders, rug, armen en het hoofd los gemasseerd. Stoelmassage stimuleert de bloedcirculatie, waardoor de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof wordt bevorderd, terwijl tegelijkertijd de afvalstoffen in het lichaam beter worden afgevoerd. Ook het immuunsysteem krijgt een boost. Een korte stoelmassage ontspant en geeft nieuwe energie.

Stoelmassage en vitaliteitsprogramma

Een organisatie is zo gezond en vitaal als zijn medewerkers. Aandacht besteden aan de vitaliteit van je mensen betaalt zich dus terug. En wie wil dat nu niet? Een gezonde werkplek is daarom van groot belang. Niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor het welzijn van de medewerker.

Betrokken werkgevers / betrokken werknemers

Bedrijven en organisaties die goed zorgen voor hun werknemers, betrokkenheid tonen en investeren in persoonlijke ontwikkeling en gezondheid genieten direct van de voordelen.

Vitaliteit op de werkvloer

Het komt de productiviteit van de werknemers ten goede; geeft minder ziekteverzuim en het vergroot het werkplezier. Wat kun je doen voor de gezondheid van jouw bedrijf en medewerkers? Denk aan een goed vitaliteitsprogramma en werk samen aan duurzaam inzetbare werknemers!

Stoelmassages kunnen heel goed een onderdeel zijn van een gezond vitaliteitsprogramma. Ik informeer u graag over de mogelijkheden.

Stoelmassage en werkkostenregeling

Met ingang van 1 januari 2015 is de werkkostenregeling voor alle organisaties verplicht. Deze regeling vervangt de oude regeling van de belastingdienst die de vergoedingen en verstrekkingen aan uw personeel regelt. In de werkkostenregeling is ook de verstrekking van stoelmassages of bedrijfsmassages opgenomen.

De werkkostenregeling

De werkkostenregeling brengt ingrijpende veranderingen met zich mee. In de nieuwe regeling van de belastingdienst mag u als werkgever uw personeel tot een maximum van 1,2% van de totale loonsom laten profiteren van vergoedingen en verstrekkingen. Het is niet langer noodzakelijk om deze vergoedingen per werknemer bij te houden, dat kan bedrijfsbreed.

Zie voor meer informatie de website van de belastingdienst.

Ik informeer u graag over de mogelijkheden.

 

Onderzoek effecten stoelmassages

In Nederland heeft drs. F. de Bresser, verbonden aan de universiteit van Maastricht, onderzoek gedaan naar de effecten van de stoelmassages. De interventiegroep, bestaande uit 37 kantoormedewerkers, heeft 16 weken, wekelijks een stoelmassage ontvangen. De controlegroep heeft geen massage ontvangen.

Uit het onderzoek bleek, dat bij de interventiegroep de psychische vermoeidheid en klachten aan het bewegingsapparaat significant verminderd waren. Als eindconclusie kan gesteld worden, dat de relatief beperkte interventie een positief effect teweeg gebracht heeft.